Valonöörit – Sisäisen motivaation käsikirja

Valonöörit – Sisäisen motivaation käsikirja

valonoorit98965

Tässä kirjassa kerron kuka on valonööri, mitä on sisäinen motivaatio ja mikä on elämän tarkoitus. Kirja on lennokas ja helppolukuinen, mutta perustuu tutkimustyöhön, jota olin julkaisuhetkellä aiheen tiimoilta tehnyt pari vuotta ensin Rochesterin yliopistossa ja sittemmin Helsingin yliopistossa. Kirja ilmestyi maaliskuussa 2015.

Kirjan takakannesta:

Mikä tekee elämästämme hyvän, onnellisen ja merkityksellisen?

Uuden suomalaisen filosofian airut Frank Martela perkaa vetävästi elämäntaito-oppaiden takana olevia filosofioita ja tarjoaa oman, kansainvälisillä areenoilla treenatun näkemyksensä merkityksellisen elämän rakentamiseksi.
Kirja ammentaa niin itämaisesta ja länsimaisesta filosofiasta kuin tuoreimmista psykologisista tutkimuksista. Kirjan ytimen muodostavat omakohtaiset havainnot, ja tarinat tieteen ja taiteen huipputekijöiden arjesta. Kirja edustaa kansainvälisesti nousussa olevaa science help -kirjallisuutta, jotka pyrkivät pinnalla olemaan yhtä helposti lähestyttäviä kuin help -kirjat, mutta joiden konepellin alta paljastuu vankka tieteellinen pohja. Kirjan punainen lanka on pyrkimys ymmärtää sitä, mikä tekee elämästämme hyvän, onnellisen ja merkityksellisen.
Valonöörit on väkevän näkemyksellinen tietopaketti, jonka tehtävänä on saada lukija ajattelemaan uudella tavalla niitä valintoja, joita päivittäin tekee. Martela kirjoittaa filosofisesti, mutta tarjoaa punnittuja, konkreettisia ajatuksia parantaa elämän laatua.

”Martelan näkemys perustuu ikiaikaisiin faktoihin. On mahdollista, että käytännöllisesti toimivat hyväntahtoiset riemuhiput, valonöörit, ovat ihmiskunnan pelastus.” – Helena Miettinen, Keskisuomalainen

Kirja mediassa:

Televisio:

Radio:

Lehdet:

Hanki kirja itsellesi: