Tutkimus

Vuodesta 2008 lähtien, kun aloitin väitöskirjani tekemisen, on päätoiminen työni ollut tutkimuksen tekeminen. Väitöskirjani käsitteli vanhusten ja hoitajien välistä vuorovaikutusta ja hoivayhteyttä Helsinkiläisessä vanhainkodissa. Sen valmistuttua joulukuussa 2012 lähdin vuoden 2013 alussa puoleksitoista vuodeksi University of Rochesterin psykologian laitokselle tutkijavaihtoon perehtyäkseni itseohjautuvuusteoriaan (self-determination theory) sen kehittäneiden professoreiden ohjauksessa. Vuoden 2015 alusta lähtien olen toiminut tutkijana Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan koordinoimassa Tekes-rahoitteisessa CoPassion – myötätunnon mullistava voima -tutkimushankkeessa.

Tutkimusteni tieteenalat ovat liikkuneet organisaatiotutkimuksen ja organisaatiopsykologian kautta sosiaalipsykologiaan ja persoonallisuuspsykologiaan sekä myös puhtaan filosofisiin, erityisesti pragmatismista ammentaviin tutkimuksiin. Julkaisuja löytyy esimerkiksi seuraavista journaaleista:

  • Psykologia – Journal of Personality, Journal of Positive Psychology, Motivation & Emotion, Journal of Happiness Studies
  • Organisaatiotutkimus – Organization Studies
  • Filosofia – Metaphilosophy, Southern Journal of Philosophy

Ajantasaisin julkaisuluettelo löytynee Helsingin yliopiston Tuhat-sivustolta.