Yliopisto in memoriam

Koska olen itse nyt koko viikon ylityöllistetty, ajattelin, että Jukka Relander voi tuurata blogini sisällöntuottajana. Joten käykääpä katsomassa miten Jukka kirjoittaa nykymuotoisten yliopistojen alasajosta terävällä mielellä ja oivaltavalla kielellä:
Yliopisto in memoriam

.

Itse kehittelin vastaavankaltaisia ajatuksia aikanaan sekä
Hesarin mielipidekirjoituksessa

, että
blogissani

.

Uuden yliopistolain jälkeen yliopistojen kohtalonkysymykseksi nousee nähdäkseni yliopistojen hallituksen ulkopuolisen jäsenistön koostumus. Siis tämän joukon, joka tulee uuden lain myötä muodostamaan enemmistön jokaisen yliopiston korkeimmassa päättävässä elimessä. Jos sinne nostetaan yliopiston päivänkysymysten ulkopuolelta viisasta sivistyneistöä, joka osaa katsoa yliopistollisen sivistyksen etenemistä pitkällä perspektiivillä, voi uusi laki olla mahdollisuus entistä vahvemmille ja itsenäisemmille sivistysyliopistoille. Jos sinne taas nostetaan elinkeinoelämän edustajia, joille yliopisto näyttäytyy tutkimus- ja tutkintotehtaana, joka palvelee yritysten ja yhteiskunnan lyhytaikaisia taloudellisia intressejä, on sivistysyliopistoajattelu julistettava kuolleeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s