Uusia Tuulahduksia

28.8.2006 – 13.55
Ensimmainen viikonloppu on local soil takanapain ja elama taalla kaynnistelee itseaan selkeammin. Perjantain bileissa paasi nakemaan valtajoukon vaihtareita ja muita koulun remuajia. Tanskalais-kaksikko onnistui varsin hyvin yllapitamaan skandinaavien juoma-mainetta itse tyytyessani lahinna kolaan kuumuudesta johtuen. Oli niin paahtava lampo biletilassa, etta jokainen tanssilattialle uskaltautunut oli kohta hien peittamana. Itse intouduin luonnollisesti esittelemaan tanssitaitojani seka yksin etta parin kanssa silla seurauksella, etta paitani oli varsin lapimarka. Kaunista.

Tanaan hommasin uuden kampan yhden ranskalaisen ja yhden intialaisen jannun kanssa. Kaikilla tuntui olevan yhteinen visio siita, etta vaihto-opiskelu-aikana sosiaaliset kontaktit ovat essentiaalinen osa hakusessa olevista asioista ja niinpa meilla nyt on kamppa, jossa kaikilla omat huoneet, jonka lisaksi yhteinen olohuone, jaakaappi (olennaista -> kylmaa olutta), WC ja suihkut. Nyt pitaa vain investoida stereoihin, jotta saadaan kunnon bileet pystyyn.

Lauantaina paasin messiin toisen suomalaisen vaihtarin siivella, kun yks pari thaikkua halus esitella meille vahan paikkoja. Kaytiin maatila-nayttelyssa (iso lehmafarmi, joka tuottaa maitoa, pihvilihaa etc ja joka on tehnyt toiminnastaan nayttelyn cowboy-esityksineen) ja Ayathayassa, Thaimaan Turussa. Se on siis vanha paakaupunki, josta loytyy muinaisia temppeleita. Ratsastettiin myos elefantilla, joka oli paikallisten mielesta ehdoton elamys Thaimaan-kavijalle. Ihan letkeastihan silla ratsastikin. Mielta lammitti se, etta elefanttimestassa elaintensuojelu oli kohtuullisen nakyva teema. Tiedostavat turistit, jotka ovat naista asioista osanneet kysya ovat siis aikaansaaneet hyvaa ja maailma on jalleen vahan eettisesti tiedostavampi paikka. Elakoon ekoturismi!*

Illalla oltiin Bangkokin yossa, josta palasimme taksilla 50km (~5euroa) kampukselle. Ei toistaiseksi osattu loytaa olennaisia yokerhoja, mutta nyt sain yhelta girgiisialaiselta tytolta mailia, jossa se osas suositella hyvia mestoja. Se on ilmeisesti aika sisalla paikallisessa trance-skenessa. Hyva niin. Nyt lahden muuttamaan kamojani uuteen kamppaan.

  • Lentomatkojen saastevaikutukset ja kulttuurivaihdosta seuraava paikalliskulttuurien koyhtyminen ovat tietysti esimerkkeja avoimista kysymyksista turismin eettisyydessa. En siis mitenkaan kannata turismia maailmanparannuskeinona mutta on hauska nahda silla olevan myos paikallisia positiivisia vaikutuksia sen tuoman taloudellisen hyodyn lisaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s