Teiniangsti-fiilistelyä Thaimaassa

Varsin voimakas tunnevirtaus kulki tänään lävitseni kuunnellessani Apulannan Plastik-albumia. Apulannan musiikki edustaa pohjimmiltaan varsin vahvasti suomalaista mielenmaisemaa melankolisuus-dramaattisuudessaan. Olo oli vahvan paikasta irronnut kun iPodin välityksellä tätä musiikkia kuuntelin Thaimaalaisessa maisemassa aasialaisten ihmisten ympäröimästä. Tästä suomalaisuuden aspektista olen varsin irroitettu täällä Thaimaan hymyilevässä todellisuudessa.

Kaiken kaikkiaan olen havainnut itselläni jonkinlaisen myöhäis-puberteettisen kiinnostuksen Apulannan ja Tehosekoittimen kaltaisiin teiniangsti-bandeihin. Kumpaakaan en suuremmalti kuunnellut teinivuosieni saatossa. Vasta siinä iässä kun monet teinifanit poistivat bandi-julisterepertuaariaan seiniltään aloin minä kokea voimakkaampaa vetoavuutta näissä bändeissä. Nykyään monet bandien biiseista osuvat varsin hyvin emotionaaliseen hermostooni aiheuttaen erilaisia ’viboja’.

Onko tästä vedettävä se johtopäätös, että onnistuin kulkemaan varhaisnuoruuteni vailla mitään angstia tai vihaa, tukahdutettuja tunteita. Siksikö näiden bändien sanoma ja emotionaalinen värimaailma ei minuun vedonnut? Ja olenko nyt sitten kypsemmällä iällä löytänyt itsestäni piilevän angsteilijan, joka kolkoista luolistaan kokee yhteenkuuluvuutta tähän musikaaliseen synkkäilyyn, pää-sekaisin eskapismiin ja vallitsevaan normikielteisyyteen.

Ehkäpä näin. Matka Tapiolasta Kallioon on huomattavan paljon pidempi kuin maantiede antaisi olettaa. Tapiolalaiset Apis-fanit vain vaikuttivat nuorena niin falskeilta näennäiskapinassaan, että heidän idoleihinsa oli vaikeata samaistua. Establishment tarjosi kaiken haluamasi ja itsetarkoituksellinen ja pohjimmiltaan teennäisen konservatiivinen kapina-apinointi ei houkutellut. Vuosien myötä maailmankatsomus on laajentunut kattamaan isomman geometrisen alueen, noin kuvainnollisesti. Niinpä minuuteen mahtuu myös yhä enemmän keskenään ristiriitaisia osa-alueita. Lievä angstisuus lienee persoonallisuutta rikastava ominaisuus, osa aikuisuuteen kasvua. Tämä viimeinen lause avaa myös viittauksen edelliseen kirjoitukseeni.

Lisäksi tänään koin kampus-eksotiikkaa kun pelästytin noin kaksimetrisen leguaanin viereisestä pusikosta pakomatkalle ohikulkiessani. Sen sävähdyttävä koko aiheutti itsessänikin refleksimäisen valpastumisen.

5 comments

 1. marx

  ”Lisäksi tänään koin kampus-eksotiikkaa kun pelästytin noin kaksimetrisen leguaanin viereisestä pusikosta pakomatkalle ohikulkiessani.”

  Oletko ihan varma että se oli leguaani? Leguaani on liskosuku (lat-

  Tykkää

 2. Frnk

  Biologia ei koskaan ollut vahva aineeni peruskoulussa. Anteeksi väärä lajinmääritykseni. Eläinten säkäkorkeuksien, ruokavalioiden ja papanatyyppien ulkoaopettelu oli harvoja asioita, jotka eivät ala-asteella innostaneet.

  Päästä hännänpäähän pituutta oli 2m, väritys mustan-tummanvihreälaikukas. Liikkui yllättävän vauhdikkaasti pakoon sillan alle minut kohdattuaan. Katselin netistä varaanien kuvia ja kyllä se suunnilleen sellainen oli. Eivät kai ole sitten turhan vaarallisia, kun niiden annetaan Kampuksella asustella. Sateisina öinä niiden mölinä tosin tunkeutuu asuntoon kuin torvia tööttäilevä moottoripyöräjengi.

  Tykkää

 3. Mrks

  ”Eläinten säkäkorkeuksien, ruokavalioiden ja papanatyyppien ulkoaopettelu oli harvoja asioita, jotka eivät ala-asteella innostaneet.”

  😀 Mutta ajattele nyt, miten supercool juttu on tehdä vaikutus paikallisiin tyttöihin täydellisen käyttökelvottomalla triviatiedolla!

  Mä kasvoin lapsesta aikuiseksi nenä kiinni luontokirjoissa, lemppariohjemani on aina ollut

  Tykkää

 4. spektori

  Joo, se komodonvaraani on aikalaisen iso epeli. Mä näin sellaisen skidinä Elävä planeetassa kun David Attenborough houkutteli sitä vuohenraadolla. Siis Frank, vuohenraadolla sä voit houkutella sen pusikkovaraanin isoveljen mestoille. Ja pienet triviatiedoista kun voit tehdä tyttölöihin vaikutuksen parimetrisellä liskolla. ”Squeeze my lizzard” ja näin… 😀

  Tykkää

 5. Nimetön

  Varaanista.
  Apua, ei ole tullut mieleenikään, että mielikuvani lempeässä Thaimaassa liikkuu vaarallisia eläimiä. Mutta tietty niitä sielläkin on. Ole nyt varovainen ja katso mihin jalkasi laitat.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s