Rauhaisa viikonloppu

01.10.2006 17.53
Torstaina tuli hilluttua neljaan asti koulun biletilassa. Perjantaina oli niin vasynyt olo, etten tehnyt mitaan, hengasin kampilla ja luin. Ehka vihdoin alan paasta ylitse siita 16v asti vaivanneesta ’pakko tehda jotain, on perjantai/lauantai’ syndroomasta. Suomessa en ole hyvalla omatunnolla onnistunut ”ottamaan aikaa itselleni” mutta ehka ian myota homma alkaa lutviutua. Toiseksi ehka myos sen takia, etta Hong Kongin jalkeen oli ehka yliannostus noista koulun muista tyypeista. Ihan hauskoja ja silleen, mut syvallista yhteytta en ole saavuttanut. Kirjat on paasaantoisesti kiinnostavampaa seuraa. Bilettaminen yksin on vaan vahan outoa.

Lauantaina pakenin sitten suhteellisen spontaanisti Ayutthayaan, vanhaan paakaupunkiin, jonka pitaisi olla yksi merkittavimpia turistikohteita Thaimaassa. ”Magnificent temples, vibrant city” tms. Ei todellakaan! Aivan turha paikka! Temppeleiden raunioita oli kaupungissa paljon, mutta ei todellakaan mitenkaan vaikuttavia. Iso buddha oli myos (20m korkea tai jotain), mutta kun on nahnyt tuhat yhta ilmeetonta buddha-patsasta ei suuri koko tai se, etta se kiiltelee kullasta aiheuta mitaan varistyksia. Kaupunki itse oli varsin tylsa ja ruma. Ei tarjonnut mitaan mita en olisi jo Thaimaassa nahnyt. Yoelamakin oli koyhaa. Pelatessani torninrakennusta kahden tanskalaisen ja yhden britin kanssa puolityhjassa kahvilassa oli fiilis, etta tassako se on. Tosin loysin sitten yhden paikallismestan, jossa jengi kuunteli live-rokkia. Se oli ihan siisti mesta. Yks porukka kutsu mut poytaansa ja tarjos olutta. Ihan jees meno. Vessassa vieruspoydan kaveri tuli varoittamaan, et se porukka kusettaa turisteja jatkuvasti liukenemalla poydasta jattaen humalaisen turistin maksamaan ison laskun. Olin tarkkailevana ja osasin liukenemishetkella olla ensimmaisten joukossa niin etta joku heidan porukastaan joutui laskun maksamaan.

Matkustus (varsinkin yksin, kun puhuminen ei hairitse vapaata assosiaatiota), tarjotessaan uusia maisemia ja uutta stimulaatiota aivoille johtaa aivojen holistisen luonteen vuoksi hedelmallisiin ajatuksiin aivan muilla sfaareilla. Sain alustavan idean kahteen potentiaaliseen vaitoskirja-artikkeliin, keksin ratkaisevan epatarkkuuden kandityossani, kehitin idean 3 opintoviikon filska-artikkelille ja loin rungon Minervan Polloon tulevasta artikkelistani ’Mita hyotya on filosofiasta?’ Varsin hyva viikonloppusaldo.

2 comments

  1. Frank

    Kiitoksia paljon!
    Kaksi ihmistä ilmoitti minulle tästä asiasta, josta en itsekään ollut tietoinen. Loistavaa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s