Pirun sosiaalinen elämä

01.09.2006 10.35
Eilen olin hyvassa virtauksessa kandityoni kanssa. Ajatukseni liikkuivat terhakasti sellaisilla abstrakteilla tasoilla, jotka – paitsi etta tarjosivat haastavuudessaan suurta nautintoa itsessaan – tuottivat tuloksenaan mielestani onnistuneita konkretisointeja erilaisista paatelmista, jotka olivat jo hahmottomammassa muodossa paassani itaneet mutta jotka saivat nyt onnistuneen ja vakuuttavan muodon paperilla. Sitten puhelimeni keskeytti minut ja ilmoitti, etta pitaa lahtea paikallisiin baareihin tutustumaan. Harvemmin on tallainen mahdollisuus harmittanut niin paljon. Hyvaa virtausta ei millaan tehnyt mieli katkaista ja harkitsinkin etta ilmoittaisin, etta ehka tulen perassa taksilla parin tunnin paasta sinne minne he nyt ovatkaan paatyneet. Sitten pitkan tahtaimen jarkeni kuitenkin totesi, etta nain vaihtarielaman alkutaipaleella sosiaalisen verkoston luomisen ja vahvistamisen tarkeys on eras ensisijaisia prioriteetteja, joten taivuin mukaanlahtoon.

Kavimme ensin torilla paikallisia ruokapaloja maistelemassa (soin sushia ja paahdettua banaania) ja sitten suuntasimme viereisen Thammasat Universityn baarikadulle, jossa vieri vieressa on useampi pieni baari, jotka nain viikolla ovat taynna opiskelijoita, elamaa ja muutamat myos live-musiikkia (thaimaalaisia soittamassa lansimaalaistyylista rokkia). Siella sitten kahdeksan hengen ranskalaisvoittoinen joukkiomme biletti paikallisten opiskelijoiden seassa yhdeksasta yhden jalkeen, jolloin baari alkoi suljeskella itseaan. Nain ehdin nukkumaan kahdeksan tuntia ennen yhdentoista aikaan ollutta luentoa, jossa katsoimme dokumentin. Tosin 8.30 olisi alkanut eras luento, mutta paatin jattaa kurssin kokonaan omaan arvoonsa. Mitas tekevat virheita aikatauluttamisessa.

Muutenkin sosiaalinen integraatio on ollut varsin sutjakkaa. Tamankaan illan suunnitelmia ei ole tarvinnut paljoa luoda kun ensin girgiisialainen Alia, sitten kamppikseni Deepak ja asken marokkolainen Elisabeth kaikki ovat kutsuneet mukaan johonkin juhlintaan (joka toivon ja oletukseni mukaan kaikilla on sama). Paikallisiinkin tutustuminen on ollut helppoa, koska he ovat aktiivisesti ottaneet kontaktia kursseilla ja kaytavilla. Nytkin olin lounaalla kahden Gender & Development tyton kanssa, jotka olivat innokkaita kuulemaan kaikkea mahdollista Suomesta. Paikallisten kuuluisa ystavallisyys on ainakin koulumme ihmisten osalta tullut siis vahvasti konfirmoiduksi. Suomessa vaihtarin taytyy todennakoisemmin paljon aktiivisemmin tehda tyota paastakseen yhteyteen englanninkielista keskustelua karttavien suomalaisten kanssa. Taalla vaihtarille tarkea tervetullut olo tulee kylla helposti ja ihmisten kanssa on helppo paasta yhteyteen mika on hieno asia.

Mutta nyt alan tekemaan kandiani ja valtan kaikkea sosiaalista seuraavien neljan tunnin ajan. Piru perikoon sen thaimaalaisen tai vaihtarin, joka tulee minua jollain ystavallismielisella eleella lahestymaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s